SPS: Dobar rezultat u ovakvim uslovima

Socijalistička partija Srbije prva je politička partija koja je, nakon izbora, predstavila svoje buduće odbornike u novom sazivu Skupštine opštine Knjaževac. Darko Živković, predsednik OO SPS čestitao je Srpskoj naprednoj stranci i istakao da rezultat socaijalista, u datim uslovima, ne samo u Knjaževcu, već i u celoj zemlji, nije mogao biti bolji.

U novom sazivu Skupštine opštine Knjaževac Socijalistička partija Srbije imaće pet odbornika. To su Marija Cvetanović, Saša Stanković, Nataša Radenković, Aleksandar Miladinović i Darko Živković.

Predsednik OO SPS Darko Živković osvrnuo se na nedeljne izbore i zahvalio građanima koji su glasali za listu ''Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije'', kao i muškarcima i ženama koji su, uprkos uslova u kojima su se izbori odvijali, odlučili da se nađu na izbornoj listi socijalista.

''U ovim uslovima nije bilo lako odlučiti se da se bude na drugoj izbornoj listi osim ove za koju smo svi unapred znali da će pobediti. Čestitam Srpskoj naprednoj stranci na izuzetnom rezultatu. Čini mi se da se oni ne raduju dovoljno u odnosu na rezultat koji su postigli u nedelju. Mi smo u ovim izbornim uslovima napravili rezultat koji je za tri i po procenta bolji nego na prethodnim izborima. U glasovima, to je za 500 glasova više. Na biračkim mestima u gradu ostvarili smo značajno bolje rezultate nego pre četiri godine, duplo bolje rezultate imamo u Trgovištu i Dubravi, kao i u Minićevu. Da smo učestvovali na izborima gde je izbor bio dobrovoljan, taj rezultat bi bio značajno bolji. Uslovi, pod kojima smo izašli na izbore, nisu bili takvi samo  u Knjaževcu, nego u celoj Srbiji. Na njih nismo mogli da utičemo. Moramo da budemo zadovooljni rezultatom, mada smo očekivali malo više, što nije nikakva tajna. Srpskoj naprednoj stranci, realno gledano, sa 80 odsto mandata, mi ne trebamo. Od njihove dobre volje zavisi da li će hteti da razgovraju na temmu koalicija. Što se nas tiče, mi jesmo spremni za razgovor, ali o suštinskom učeđću u vlasti, ali nećemo biti ikebana bilo kojoj budućoj vlasti'', kazao je Živković.