Veliki radovi na atmosferskoj kanalizaciji i vodovodu

Krajem avgusta počeli su radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije i rekonstrukciji vodovodne linije u glavnoj knjaževačkoj ulici Knjaza Miloša. Njihov završetak očekuje se do sredine oktobra.

U ulici Knjaza Miloša uveliko traju radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije, koja će prikupljati svu vodu koja se nakon kiša gomila u glavnoj knjaževačkoj ulici. Istovremeno, biće rekonstruisana i kompletna vodovodna linija, kaže Bratislav Milijić, rukovodilac razvojno tehničke službe  u komunalnom preduzeću "Standard".

''Nakon izgradnje atmosferske kanalizacije, više vode neće biti na ulici, imaćemo čist klovoz. Istovremeno, koristi se prilika da se izvrši rekonstrukcija stare vodovodne linije, koja je bila livena, prečnika 100 milimetara, odnosno da se rekonstruiše kompletna vodovodna linija većim prečnikom i zamenom svih priključaka do korisnika. Na taj način, glavna ulica biće bezbedna u narednim decenijama, kada su u pitanju kvarovi,'' rekao je Milijić.

U ''Standardu'' očekuju da će posao u ulici Knjaza Miloša biti završen do sredine oktobra. Do tada, ona je zatvorena za saobraćaj svih vozila, osim onih koja snabdevaju prodavnice i ugostiteljske objekte.