Sneg pokrio Knjaževac, čišćenje počelo u zoru

Sneg pokrio Knjaževac, čišćenje počelo u zoru

Visina snežnog pokrivača u Knjaževcu je 35 centimetara, a ekipe Javnog komunalnog peduzeća ''Standard'' počele su čišćenje puteva jutros u 4:30.

Čišćenje gradskih ulica otežavaju parkirana vozila, pa iz Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam I izgradnju, apeluju na građane da pomere svoje automobile i omoguće prilaz mašinama za čišćenje.

Sneg se čisti sa deset mašina – sedam kombinovanih, grejderom i sa dva kamiona sa raonikom. Do 7:30 završeno je čišćenje ulica privog prioriteta.

Trenutno se radi u ulicama drugog prioriteta i na lokalnim putevima u Gornjem Zuniču, Berčinovcu, Donjem Zuniču, Jelašnici, Trnovcu, Jakovcu, Drenovcu, Koželju, Potrkanju, Ravni, Crvenju, Krenti, Mučibabi, Žlnu, Ponoru, Štitarcu, Vidovcu, Žukovcu, Bulinovcu, Vini, Slatini, Donjoj Kamenici, Gabrovnici, Staroj Kalni, Šestom Gabru i Stanjincu.

Zbog nanosa i jakog vetra, saobraćaj je otežan na putevima ka Banjskom Orešcu, Svrljiškoj Topli, Zubetincu i Vlaškom Polju.

Prema informacijama Javnog preduzeća Putevi Srbije, zabrana za šlepere i kamione važi na putu Kalna – janjski most – Crni Vrh – Jabučko ravnište (Babin zub).

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.