Radosavljević: Građani mogu da pitaju sve što ih zanima

Izgradnja brane i urušavenje dela keja, uređenje delova grada i sanacija gradske deponije, ovog leta izazivaju veliku pažnju Knjaževčana i brojne komentare na društvenim mrežama. U sve ove poslove, na različite načine uključeno je Preduzeće za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Direktor Mladen Radosavljević očekuje da radovi na dugo čekanoj brani na Svrljiškom Timoku, uprkos problemima, budu okončani do kraja građevinske sezone. 

''Krajem prošle godine smo raspisali javnu nabavku po sistemu ''ključ u ruke'' za projektovanje i izgradnju brane. Posao je dobilo vodoprivredno preduzeće iz Požarevca zajedno sa projektantskom kućom iz Hidromreža iz Zaječara. Posao se obavlja zajedno sa Srbijavodama. Nismo zadovoljni dinamikom radova. Deo zida, građenog pre stotinu godina je pao, jer ga izvođač radova nije obezbedio, a pojavile su se i podzemne vode. Izvođač će o svom trošku finansirati sanaciju keja.''

Radosavljević posebno ističe da su kritike na račun zaposlenih u Preduzeću za razvoj i izgradnju neosnovane kada je u pitanju veliki projekat uređenja naselja Devete brigade. Direktor Razvoja govorio je i o merama koje se preduzimaju kako bi se trajno rešio problem gradskede deponije. 
 
U Javnom preduzeću za razvoj, urbanizam i izgradnju ističu da je u Knjaževcu u ovom trenutku desetak gradilišta. Posao na rekonstrukciji puteva ni izbliza nije okončan, počelo je uređenje još nekoliko seoskih domova, a nadanja su i da će se, nakon ponovljene javne nabavke pronaći izvođač za izgradnju novog mosta.