Opština finansira rekostrukciju vodovodne mreže

Javno komunalno preduzeće ''Standard'' ovih dana rekonstuiše cevovod u ulici Mile Julinog u Trgovištu. Cementno – azbestne cevi zamenjuju se novim, plastičnim, kako je to ranije učinjeno i u ulici Stevana Sinđelića. Kompletna zamena mreže biće urađena i u Zmaj Jovinoj. Sve radove finansira opština Knjaževac.

Kada radnici Javnog komunalnog preduzeća ''Standard  budu završili posao u Trgovištu i cementno – azbestne cevi u ulici Mile Julinog  zamene novim, plastičnim, tamošnji stanovnici vodom će se  snabdevati na daleko kvaliteniji i bezbedniji način, kaže Bratislav Milijić, rukovodilac razvojno – tehničke službe. Radove finansira opština Knjaževac.

''Ugovor koji imamo sa opštinom Knjaževac vredan je šest miliona dinara Sredstva opštine opredeljena su za zamenu cement – azbestnih cevi i rekonstrukciju dotrajalih linija. U ulici Mile Julinog rade se dve deonice , ukupne dužine 670 metara. Radili smo i u Stevana Sunđelića, koja je završena, a u  septembru će se raditi Zmaj Jovina. Ukupna dužina svih ulica je 1015 metara. Biće potpuno rekonstruisana 102 priključka sa novim cevima, vodomerima i korisnici će dobiti pouzdano i kvalitetno vodosnabdevanje.''

Voda, koja do knjaževačih stanova i kuća dolazi sa izvorišta Sinji vir,  kontrološe se tri puta mesečno, ponavlja Milijić. Voda je odličnog kvaliteta i tretira se samo hlorom.
 
Radovi u Trgovištu biće završeni za nekoliko dana, a kompletan, za ovu godinu predviđen posao na rekonstrukciji vodovoda, do kraja septembra.