Malo vode na Sinjem viru – problemi u vodosnabdevanju

Malo vode na Sinjem viru – problemi u vodosnabdevanju

Hidrološka situacija i dalje nepovoljna; voda sa Sinjeg vira jedva dovoljna za dnevne potrebe, a pojedini, viši delovi grada, zbog toga imaju slabiji pritisak ili ostaju bez vode, kazao je za FKMS radio Bratislav Milijić iz JKP Standard.

Građani knjaževačke opštine više puta su obaveštavani i upozoravani da je, zbog izuzetno nepovoljne hidrološke situacije, na izvorištu Sinji vir došlo do pomanjkanja vode. Situacija je nepromenjena i ovih dana, a prema rečima Bratislava Milijića, tehničkog rukovodioca Javnog komunalnog preduzeća ''Standard,'' vode sa Sinjeg vira ima samo da se pokriju dnevne potrebe, ponekad ni za to.

’’Zbog toga se dešava da pojedini, viši delovi grada nemaju vodu ili je povremeno dobijaju, onda kada je manja potrošnja“, ističe Milijić.

Prestanak snabdevanja vodom, najproblematičniji je u naselju Berčinovac, koji su zbog nemogućnosti prepumpavanja vode, ovog vikenda bili obezbeđeni cisternama.

’’Svaki litar koji dođe do pumpnih stanica se utroši za grad, ali vode nema. Radimo, bukvalno, 24 časa’’, dodao je Bratislav Milijić.

Iz Javnog komunalnog preduzeća ''Standard'' još jednom mole građane Knjaževca da racionalno koriste vodu, ali i da, ukoliko primete kvarove, blagovremeno obaveste nadležnu službu Preduzeća, kako bi svaka kap bila sačuvana.