Još jedan kvar na magistralnom cevovodu

Javno komunalno preduzeće ''Standard'' radi na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži u Džervinovom naselju. Na sreću, reagovalo se na vreme i sprečena je velika šteta, kažu u komunalnom preduzeću, gde očekuju da će daleko bolju situaciju na glavnom snabdevaču vode, imati kada bude zvršen projekat sa KFW bankom.

adnici ''Standarda'' rade na otklanjanju kvara na magistralom cevovodu fi 400, koji se dogodio u Džervivom naselju, u ulici Pana Đukića. Blagovremenom reakcijom sprečene su veće štete, kazao je Bratislav Milijić, rukovodilac razvojno tehničke službe.

''Sami ste mogli da vidite koliki je obim radova i koliku je štetu mogao da prouzrokuje kvar. Srećom, otkriven je na vreme i u toku su završni radovi na popravci''.

Uredno vodosnabdevanje je prvi prioritet u knjaževačkom komunalnom preduzeću. Ono za sada protiče bez večih problema, a zlu ne trebalo, zima se dočekuje sa dovoljno rezervnog matrijala za eventualne popravke.

''Vodosnabdevanje je redovno. Sitni kvarovi rešavaju se dnevno. Ovo su nepredviđeni kvarovi. Mi smo uvek spremni, imamo dovoljno rezervnog materijala, ljudi su spremni da rade i noću, ako treba, da obismo obezbedili građanima vodosnabdevanje,'' kaže Milijić.

U ''Standrardu'' očekuju da će se kvarovima stati na put rekonstrukcijom magistralnog cevovoda, odnosno obnovom zastarele vodovodne mreže kroz projekat koji se realizuje sa nemačkom KFW bankom.