Divljem kestenu istekao rok trajanja

Radnici Javnog komulanog preduzeća ''Standard'' počeće sutra seču drvoreda u Kaplarovoj ulici. Stabla divljeg kestena u lošem su zdravstvenom stanju i predstavljaju opasnost po ljude, kaže Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Na jesen, biće posađen novi drvored.

Radovi na parternom uređenju Kaplarove ulice za trenutak su zaustavljeni zbog drvoreda, koji će morati da bude posečen. Stručnjaci Srbijašuma procenili su da su 14 stabala divljeg kestena i jedno stablo gorskog javora, lošeg zdravstvenog stanja, sa vidljivim znacima unutrašnje truleži, kazao je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

''Prilikom izvođenja radova, nadzorni organ i izvođač uvideli su da je drvored u lošem stanju. Pozvali smo inženjere Srbijašuma, koji su pregledali sva stabla i dali preporuku da se iseku. Na jesen ćemo zasaditi novi drvored. Vi znate da prilikom svih radova vodimo računa o zelenilu, zdravo drveće zadržavamo i pokušavamo da uvećamo površine pod zelenilom. Dobar primer za to je prostor ispred Suda, gde je zasađeno čak 20 stabala drveća'', rekao je Radosavljević.

Seču drvoreda i uklanjanje stabala počeće sutra radnici ''Standrda'', a prema obećanjima iz Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, već s jeseni stanovnici Kaplarove dobiće ispred svojih zgrada novo mlado drveće.