Uhapšeni direktori i vlasnici ''Džervina'', ''Frigo flore'' i ''Vega frut -a''

Uhapšeni direktori i vlasnici ''Džervina'', ''Frigo flore'' i ''Vega frut -a''

Više javno tužilaštvo u Nišu odredilo je zadržavanje vlasnicima, direktoru, zastupniku i jednoj radnici, zbog postojane sumnje da su utajili porez i prali novac preko fiktivnih računa u Knjaževcu, piše portal ''Republika''.

Posebno odeljenje u Nišu odredilo je zadržavanje N. S., direktoru preduzeća "Džervin" doo Novi Sad, S. B., vlasniku "Frigo flora trans", D.D. zastupniku "Vega frut" doo, S. B. vlasniku i P.S. radnici iste firme. Policija je privela i B.  D. i J. D. koji su vlasnici poljoprivrednih gazdinstva.  Njima je određeno zadržavanje zbog pranja novca, poreske utaje i nedozvoljenog skladištenja robe.

Kako se navodi, N. S je, u nameri da novac koji je dobijen najverovatnije nelegalnim otkupom i prodajom poljoprivrednih proizvoda, u iznosu od oko 30.000.000 dinara sa računa preduzeća "Džervin", fiktivnim računima preneo na račun preduzeća "Vega frut", a potom su D. D. i P. S. sa računa tog preduzeća, takođe fiktivnim računima o navodnom otkupu poljoprivrednih proizvoda taj novac preneli na račun preduzeća "Frigo flora trans" i račune poljoprivrednih gazdinstva B. D., J. D. i N. S. koji su taj novac podizali i predavali - vraćali D. D. i N. S