Policija: Suzbijanje opšteg kriminala

Policija: Suzbijanje opšteg kriminala

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 19 osoba.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela polno uznemiravanje, teška telesna povreda, laka telesna povreda, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje…

U sklopu ovih akcija, pripadnici MUP-a uhapsili su D. P. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. On se sumnjiči da je krajem septembra ove godine na putu Ošljane – Novo Korito, nakon kraće verbalne rasprave, zadao udarac pesnicom u predelu lica oštećenom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su  i S. R. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda. On se sumnjiči da je, nakon kraće verbalne rasprave oko novčanih dugovanja, u porodičnoj kući oštećenog u selu Gornje Zuniče izvadio metalnu teleskop palicu i zadao oštećenom više udaraca u predelu ramena. Osumnjičeni je priveden, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju  MUP-a.