Svetski dan životne sredine: Učionica na otvorenom

Svetski dan životne sredine: Učionica na otvorenom

Peti jun, Svetski dan zaštite životne sredine, obeležili su zajedničkim aktivnostima Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' i Centar za održivu budućnost ''Zelena zona''.

Ovaj značajni dan obeležen je otvaranjem učionice na otvorenom, za čiju je izgradnju korišćen odbačeni materijal. Cilj ove aktvivnosti bio je da se prikaže mogućnost korišćenja otpada i dobijanje nove upotrebne vrednosti materijala čime se sprečava zagađivanje životne sredine.

Sama aktivnost je deo šire kampanje koju realizuje Savez ekoloških udruženja ''Zelena lista Srbije'' (čiji je član COB ''Zelena zona''), o čemu se više informacija može pronaći na sajtu: http://www.oplanetise.com/

Sredstva za realizaciju ove aktivnosti obezbedjena su iz Programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC) uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA),

Program „CSOnnect“ se sprovodi sa ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva koje u svom portfoliju imaju zaštitu životne sredine i koje imaju potencijal da preuzmu vodeću ulogu u ključnim izazovima vezanim za životnu sredinu u budućim pregovorima Srbije sa Evropskom unijom (Pregovaračko poglavlje 27).