Znanjem do posla: Elvis u carstvu automobila

Zahvaljući programu ''Znanjem do posla'', koji se realizuje u Knjaževcu, sredstvima naše i švajcarske države, Elvis Stojanović prošao je obuku u Auto servisu ''Maki'', gde će, po svemu što je zabeležio Knjaževacinfo, ostati da radi.

Knjaževac: Dvadeset petogodišnji Elvis Stojanović do dolaska u knjaževački Auto servis ''Maki'' ništa nije znao o auto – mehaničarskom zanatu. Nakon dva meseca, vredno učeći, postao je dobar vulkanizer, spreman da uči još, zadovoljan što za sebe i svoju malu porodicu, suprugu i ćerku, koja je ovog septembra napunila dve godine, može da obezbedi egzistenciju.

''Čuo sam da ima posla i hteo sam to da zvaršim. Radim već dva meseca i prezadovoljan sam. I poslom i time kako sam se uklopio. Sve je odlično i sa gazdine strane, a i kolegama svaka čast, pomogli su mi maksimalno. Voleo bih da ostanem, treba mi posao''.

Posao nije težak, ako se radi s ljubavlju, kažu Elvisove kolege, koje su i kod njega videle interesovanje za sve što je vezano za servisiranje automobila.

''Elvis za sada radi kao vulkanizer, a za kasnije ćemo videti. Ako nastavi da radi, naučićemo ga i mehaniku i sve drugo. Dobar je dečko, interesuje ga posao'', kaže njegov mentor Miljan Sotirović.

''Ja volim da radim i ništa mi nije teško. Nadam se da će i Elvis da se uklopi i da ćemo biti kolege'', dodaje Milan Ranđelović.

Sarađujući sa Udruženjem građana Timočki klub na projektu ''Znanjem do posla'', Auto servis ''Maki'' otvorio je vrata mladim ljudima koji žele da savladaju veštine jednog od najtraženijih zanata. Ne uklope se svi tako dobro kao Elvis, kaže direktorka Marija Milovanović, ističući da će mu i nakon obuke, predložiti da ostane u firmi.

''Jako smo zadovoljni što je Timočki klub izabrao našu firmu. Imali smo dva kandidata. Jedan je završio obuku u avgustu, a Elvis obuku završava u septembru. Sa njim smo baš zadovoljni. Baš lepo pokazao. Imamo otvorena radna mesta baš za vulkanizerske poslove, što je osnovno što jedan radnik mora da zna. Predložićemo mu naše uslove i ako je zadovoljan, postoji mogućnost da ostane u firmi.''