Zimovanje učenika po veoma povoljnim uslovima

Državno preduzeće Stara planina rizort i opština Knjaževac ponudili su knjaževačkim osnovcima i srednjoškolcima zimovanje u planinarskom domu na Babinom zubu po ceni od 1.080 dinara za pun pansion, što je za 40% niža cena nego prošle zime.

Organizovanje zimovanja za učenike knjaževačkih osnovnih i srednjih škola u predstojećoj zimskoj sezoni na Staroj planini bila je tema jučerašnjeg sastanka u opštini. Kada je o boravku učenika u Planinarskom domu reč, predsednik opštine Milan Đokić najpre otklanja sve dileme oko statusa ovog turističkog objekta. „Opština Knjaževac svoj planinarski dom niti je nekom dala, niti je izdala u zakup. Mi smo sa državnim preduzećem SP rizort regulisali prava i obaveze oko pružanja ugostiteljskih i hotelskih usluga. Stara planina rizort je danas ponudio zimovanje za knjaževačku decu po izuzetno povoljnoj ceni od 1.080 dinara za puni pansion. Podsećanja radi, prošle godine cena je bila 1.746 dinara što je takođe bilo jako povoljno. Ovogodišnja cena je čak 40% niža u odnosu na prošlogodišnju. Mislim da je ovo više nego povoljno i da će odziv knjaževačke dece biti veliki.
Opština Knjaževac će kao i do sada obezbediti autobuski prevoz naših mališana do planinarskog doma. Ono što je takođe veoma važno je da se planinarski dom kompletno rekonstruiše, sve radove finansira Stara planina rizort, a opštinu sve to ne košta ni jedan dinar. Uz sve to, naša deca moći će tokom zimovanja da koriste sve usluge hotela na Jabučkom ravništu i nekadašnjeg EPS-ovog hotela. Sve u svemu, usluga će biti daleko bolja, a cena neuporedivo povoljnija, žargonski rečeno, ovo je win-win kombinacija“, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine.

Da su državno preduzeće Stara planina rizort i opština Knjaževac dali izuzetno povoljnu ponudu za zimovanje učenika slažu se i direktori osnovnih i srednjih škola.  Žarko Cvetković, direktor Knjaževačke gimnazije, ističe da je ubeđen da će po ponuđenim uslovima zimovanje ove godine biti veoma uspešno organizovano i očekuje veliku masovnost.
Dragana Ljubisavljević, direktorka OŠ Vuk Karadžić, kaže da je veoma prijatno iznenađena ponuđenom cenom zimovanja i ističe da je sigurna da će na ovaj način značajno veći broj učenika biti zainteresovan za zimovanje na našoj planini.

U narednim danima na nivou Aktiva direktora škola dogovaraće se tehnički detalji u vezi predstojećeg zimovanja učenika na Staroj planini. Biće precizirana dužina boravka svake od grupa osnovaca i srednjoškolaca, broj učenika po grupama, kao datum početka realizovanja zimovanja. Dogovoreno je da svi ovi detalji SP rizortu budu predočeni do 15. novembra.