Žig kvaliteta ''Balcanica Superior'' za četiri knjaževačke kompanije

Na svečanosti, koju je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizovala u Pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru predstavljeno je prvih deset kompanija koje su ispunule uslove, ponele oznaku brenda „Balcanica Superior“ i dobile sertifikate o partnerstvu.

Žig garancije kojim se kupcima garantuje da kupuju proizvod, ili uslugu određeng kvaliteta, dobile su četiri kompanije iz knjaževačke opštine: Timomed, MDS, SCS Plus i Frutimo.
Serifikate je uručio Vladan Jeremić, direktor RARIS-a, koji kaže da je krajnji cilj bolja vidljivost kompanija istočne Srbije na tržištu.

''Dobijanje brenda i ova svečanost samo su mali korak ka cilju da kao region budemo vidljiviji na tržištu'', kazao je Jeremić.

Sertifikovani partneri brenda „Balcanica Superior“ su i Vinarija RAJ - Negotin, Adonis – Sokobanja, Vinarija Matalj – Negotin, Hotel Albo - Bor, Restoran Župak Sokobanja, etno selo "Gostoljublje" Sikole – Negotin. Posebno priznanje za podršku u procesu uspostavljanja regionalnog brenda uručeno je Džonu Galageru, vođi tima programa „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbji'', koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Žig garancije „Balcanica Superior“ registrovan je  kod Zavoda za intelektualnu svojinu u skladu sa Međunarodnom klasifikacijom robe i usluga za registraciju žigova.