Zbog korone otkazane vojne vežbe

Zbog korone otkazane vojne vežbe

Zbog pogoršane epidemiološke situacije obustavljene su do kraja godine sve vojne vežbe i druge aktivnosti, saopštio je  Centar Ministarstva odbrane Zaječar.

Centar Ministarstva odbrane teritorijalno nadležan za Zaječar, Knjaževac, Sokobanju i Boljevac, obaveštava vojne obveznike, koji se vode u Vojnoj evidenciji i koji su od ukidanja Vanrednog stanja do 20. jula dobili pojedinačne pozive za izvršenje vojne, radne i materijalne obaveze, da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji obustavljaju sva pozivanja i aktivnosti do kraja kalendarske 2020. godine.

Kako se navodi u tekstu, otkazuju se sva pojedinačna pozivanja radi uvođenja u vojnu evidenciju i saopštenja ratnog rasporeda i vojnih vežbi. Takođe se otkazuju sva pojedinačna pozivanja radi saopštavanja ratnog rasporeda i vežbi jedinica civilne zaštite. Otkazana su i sva pojedinačna pozivanja radi saopštavanja rasporeda za vlasnike stvari i pregleda stvari iz popisa. Istovremeno obustavljaju se i sva pojedinačna pozivanja lica u rezervnom sastavu radi obučavanja starijih od 30 godina, koji nisu služili vojni rok.

Prijave kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem za septembarski i decembarski uputni rok će se primati u svim kancelarijama Centra Ministarstva odbrane Zaječar.