Zajedno možemo sve – podrška ženskom preduzetništvu

U okviru projekta “Zajedno možemo sve” organizovan je okrugli sto na kome su učesnice razmenile iskustva, mišljenja i ideje koje bi trebalo da posluže kao osnova za formiranje budućeg Udruženja preduzetnica.

Savet za rodnu ravnopravnost i Udruženje “Ženska inicijativa”, uz podršku  Ženske odborničke mreže, realizuju projekat “Zajedno možemo sve”. Projekat, čiji je osnovni cilj ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih područja i afirmacija ženskog preduzetništva, podržala je i Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, u okviru projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti", koji finansira Evropska unija. U sklopu realizacije projekta, danas je u Regionalnom centru za stručno usavršavanje organizovan okrugli sto.

“Cilj je da okupimo žene koje su članice ili nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzetnice i da čujemo njihovo mišljenje, predloge i sugestije kako bismo na što bolji i efikasniji način postigli ono najvažnije, a to je formiranje Udruženja”, kaže Jasna Mihajlović, koordinator projekta “Zajedno možemo sve”.

Na početku skupa prisutne je pozdravila Saša Solujić, predstavnica Agencije UN women koja je podsetila u kojim se sredinama realizuje ovaj projekat i posebno pohvalila učesnice iz opštine Knjaževac koje spadaju u najaktivnije. U nastavku realizacije projekta “Zajedno možemo sve” biće održane dve radionice, zatim sledi zvanično osnivanje Udruženja preduzetnica i nastup na sajmu planiran početkom decembra u Domu kulture.