Za bolji svet u duhu olimpijskih vrednosti

U Knjaževcu je danas održan ''Olimpijski čas''. Inicirana od strane Božidara Maljkovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, ova manifestacija okupila je i animirala na fizičku aktivnost decu iz svih osnovnih škola. Posebno su uživali u druženju sa vrhunskim sportistom džudistom Aleksandrom Kukoljem.

Olimpijski čas u Knjaževcu okupio je i animirao pravu malu armiju budućih sportista, učenika svih osnovnih škola. Zamišljen da kroz pet zanimljivih radionica, kao pet olimpijskih krugova, predstavi najveće vrednosti olimpizma, kakve su radost igre, fer plej, poštovanje, jedinstvo duha, tela i uma, ovaj čas imao je i svog učitelja – vrhunskog sportistu džudistu Aleksandra Kukolja.

''Cilj svega ovoga je promocija pravih vrednosti kod mladih'', kazao je Kukolj.

Pored petica u školi, veoma je važno i da se bavljenjem sportom, učite i pravim vrednostima u životu,  poručio je predsednik opštine Milan Đokić.

''Svi zajedno učimo decu da je sport važan, da je olimpizam, kao sistem vrednosti, nešto što treba poštovati. Ovakve manifestacije doprinose da što veči broj mladih sugrađana zavoli sport''.

Knjaževac je prva opština u zemlji koja je konkretnim potezom podržala srpske sportiste na njihovom putu ka Olimpijadi u Tokiju.

Tri puna časa plato i prostori Doma kulture bili su poligon za zanimljive priče o sportu i sportistima, herojima današnjice, na koje će se, odrastajući, sasvim sigurno, ugledati i knjaževačka deca.