XI Nacionalna izložba pasa: Najlepši bobtail Royal Croft Josephine

U organizaciji Kinološkog društva u subotu je na gradskom stadionu održana XI Nacionalna izložba pasa svih rasa.

Nacionalna izložba pasa, u organizaciji Kinološkog društva, okupila je preko dve stotine odgajivače iz naše zemlje, ali i iz Bugarske, Mađarske i Italije. Sve njih, u ime opštine Knjaževac, pozdravio je Marko Stojanović, pomoćnik predsendika Opštine. Najlepše pse birale su sudije i delegat – generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, Mahmud Al Dagistani.

Za najlepšeg psa XI Nacionalne izložbe proglašen je bobtail, Royal Croft Josephine, vlasnika Ivana Seizovića  iz Niša, drugi je srpski gonič, a treći francuski buldog.
 
U kategoriji najlepši mladi psi, pobednička titula pripala je nemackom ovčaru, drugu poziciju osvojio je nemački bokser ( žuti) , dok se na trećem mestu našao epanjel breton.
 
Birale su se i najlepše bebe, psi starosti od tri do šest meseci. Prvo mesto osvoila je beba dobermana, na drugom mestu se našao maleni francuski buldog, dok je treća pozicija u ovoj kategoriji, pripala zlatnom retriveru.

Organizaciju ove izložbe, kao i predhodnih godina, pomogla je lokalna samouprava, kao i brojni prijatelji i sponzori Kinološkog društva  Knjaževac.