Vodopad Bigar: Završetak projekta ''Na izvoru''

Završetak projekta ''Na izvoru'', Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'' obeležilo je na vodopadu Bigar, hidrološkom spomeniku prirode, smeštenom na magistralnom putu Knjaževac – Pirot, nedaleko od Kalne.

Za završetak projekta ''Na izvoru'', Udruženja za negovanje tradicije ''Izvor'' odabralo je jednu sasvim posebnu destinaciju – vodopad Bigar, hidrološki spomenik prirode, smešten na magistralnom putu Knjaževac – Pirot, nedaleko od Kalne. Na zabavno – obrazovnom izletu, učenici Tehničke škole, uz podršku svojih profesora i članova ''Izvora'' učili su o prirodnim retkostima, manastirima, ali i o pripremanju tradicionalne hrane. Za mlade ljude prethodni meseci bili su više nego inspirativni, a  načinom na koji su učesnici projekta prihvatili priče o prošlosti knjaževačkog kraja, znamenitim ljudima, mestima i starim zanatima, zadovoljni su i u ''Izvoru''.

Učesnici projekta ''Na izvoru'' saglasni su da ovakve programe treba organizovati što češće, jer znanje koje mladi ljudi iz njih ponesu jeste seme, posejano za nove generacije čuvara kulture i tradicije.