Vlada Švajcarske podržava socijalno inovativne projekte

Vlada Švajcarske podržava socijalno inovativne projekte

Fondom vrednim 420.000 evra, Vlada Švajcarske će, kroz program Swiss PRO, podržati organizacije civilnog društva i lokalne samouprave da započnu i sprovedu socijalno inovativne projekte usmerene na potrebe ranjivih grupa i njihovo socijalno uključivanje.

Kroz javne pozive koji traju do 3. avgusta 2018. godine, organizacije civilnog društva mogu dobiti bespovratna sredstva da „nove ideje po meri zajednice“, što je i moto poziva, sprovedu u delo, dok će odabrane lokalne samouprave prvo dobiti tehničku podršku, a zatim i sredstva za sprovođenje projekata u partnerstvu sa civilnim sektorom.

Program će podržati do 25 organizacija civilnog društva za sprovođenje projekata u vrednosti od najmanje 10.000 do najviše 14.000 evra. Kroz tehničku podršku, program će podržati do deset lokalnih samouprava za unapređenje lokalnih politika i procedura za odgovornije i transparentnije finansiranje projekata od javnog interesa koje sprovode organizacije civilnog društva.

Više informacija o pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu programa www.swisspro.org.rs/konkursi/javni-pozivi.

Kako bi se zainteresovane institucije i organizacije upoznale sa detaljima programa podrške - program Swiss PRO organizovaće informativne sesije širom zemlje. Za opštine Zaječar, Boljevac, Sokobanja, Knjaževac, Bor, Majdanpek, Kladovo i Negotin informativna sesija biće održana u utorak, trećeg jula u Zaječaru u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije u 11:00 časova.