Veče sa Slađanom: S merom - za dušu i odmor od svakodnevice

Narodni pesnik Slađan Ilić i Udrueženje za negovanje tradicije ''Izvor'', uz podršku opštine Knjaževac, priredili su sinoć prvo humorističko ''Veče sa Slaćkom''. Slađanovi stihovi i melodije, koje su napisane za knjaževačke muzičare, bili su poput melema za punu dvoranu Doma kulture, pružajući Knjaževčanima priliku da bar na šezdeset minuta zaborave svakodnevne probleme.

Slađan Ilić i Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'', čiji je član, priredili su u velikoj dvorani Doma kulture prvo humorističko veče ''Sa Slaćkom'', kolažni program, kojim su dominirali stihovi na timočkom dijalektu, koje ovaj mladi darovit čovek piše inspirisan događajima i ljudima koji ga okružuju.

Iza Slađana sada je već pet zbirki pesama, šaljivih, za decu, ljubavnih. On i ''Izvor'' pripremaju kuvar tradicionalnih jela, jedinstven u zemlji po tome što će biti pisan na dijalektu. Iz Slađanovog pera nastale su i kompozicije koje danas rado pevamo u kafanama i na slavljima. I tu ima za svaki ukus po nešto: gradskih pesma, narodnih melodija,  džeza i bluza. Sinoć su ih pevali ansambl ''Mala noćna muzika'', Branka Stanojević i Zorana Ćirković. 

Stojeće ovacije kojima je puna dvorana Doma kulture pozdravila Slađana Ilića i njegove prijatelje, najbolje govore o tome koliko nam je svima potrebna ovakva vrsta najčistije zabave, s merom i dobrim ukusom, u kojoj podjednako mogu da uživaju i roditelji i deca, ne stideći se jedni drugih.