Ursula Lojbi u poseti Knjaževcu

Ursula Lojbli, direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji posetila je Knjaževac, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave i Timočkog kluba razgovarala o rezultatima realizacije programa ''Znanjem do posla''.

''Dobili smo odlične rezultate u prvoj fazi. Imali smo 50 praktikanata, a 27 mladih ljudi dobilo je stalan posao. Uz odličnu saradnju sa opštinom Knjaževac i Timočkim klubom, kao partnerima, očekujem da ćemo tako nastaviti u drugoj fazi,'' kazala je Lojbli.

U pratnji svojih domaćina, Ursula Lojbli posetila je knjaževačku kompaniju ''Alfa klima''. 

''To je firma koja ima dugogodišnji rast, firma koja je nedavno dobila i podršku Fonda za inovacije, koja kreće u nove investicione projekte, planira povećanje proizvodnje. U ovoj firmi biće dva praktikanta na poslovima metalnskih radnika bravara . Ako taj inovativni program uspe, tražićemo dva mlada radnika koja odgovaraju potrebama ovog preduzeća, gde je rad veoma specifičan. Praktikanti imaju mentore, koji će pratiti njihov rad i pomoći im da kroz radnu praksu saznaju što više, dobiju sertifikate, a kasnije i trajno zaposlenje''. 

Specijalizovano za proizvodnju termotehničke opreme iz oblasti klimatizacije, hlađenja i ventilacije, preduzeće Alfa klima novi je partner porograma ''Znanjem do posla''.