Ukusi našeg kraja: Jesenji festival hrane i pića

Na Banjici je u subotu, 23. novembra, održana Manifestcija ''Ukusi našeg kraja''. Svoje proizvode od voća i povrća, rakije i vina, mahom bugarskim turistima predstavila su domaćinstva i podrumi iz Knjaževca.

 

Manifestacija ''Ukusi našeg kraja'', svojevrsni praznik jesenjih proizvoda organizovana je na izletišu Banjica. Iako hladan jesenji dan, priliku da probaju i kupe nešto od suvenira, hrane, rakije, ili vina iz knjaževačkih kuhinja i podruma, iskoristili su mahom turisti iz Bugarske. U Udruženju privrednika, kažu da ovo jedan od načina promocije Knjaževca.

''Naša opština godinama ulaže u nove zasade, u voćarstvo, a turizam je jedna od obalasti u koju polažemo velike nade. Te dve grane se nadopunjuju, a ovo je jedan od načina da naši proizvođači pronađu tržište. Hrana, rakije, vina jeste ono što možemo da ponudimo turistima'', kazao je Vlada Radovanović, sekretar Udruženja privrednika.

U organizaciji ''Ukusa našeg kraja'', pored Udruženja privrednika, učestvovali su i  udruženje VIR, i Udruženje ''Duh Balkana'', Domaćin je bio SP risort Terme Rgoška Banjica.