Ukus staroplaninskih jela i na vašoj trpezi

Udruženje „Manifesto“ iz Knjaževca realizuje projekat „Ukus Stare planine“ sa ciljem da osnaži gastronomiju kao sastavni deo ponude održivog turizma, kao i da informiše širu javnost o vrednostima i potencijalima lokalne gastronomije Stare planine. Tim povodom, danas je u "JB" klubu održana prezentacija  na kojoj je predstavljena knjiga recepata, “Gastronomija Stare planine” o kojoj je govorio Ivan Svetozarević, menadžer projekta.

Održane su radionice, radilo se na uobličavanju ideje kako podržati razvoj lokalne gastronomije, sprovedena kampanja na društvenim mrežama, predstavljen video vodič za pripremu 50 reprezentativnih jela sa staroplaninskog područja. Takođe, izrađena je knjiga recepata “Gastronomija Stare planine”, kao i studija o gastronomiji kao pokretačkoj snazi inovativnog turizma. U njoj su predstavljeni svi aspekti postojećeg stanja lokalne gastronomije, kao i šanse za njen dalji razvoj.

Inače, knjiga recepata “Gastronomija Stare planine” biće dostupna u različitim lokalima, kafanama i restoranima u Knjaževcu. Biće distribuirana i Turističkoj organizaciji, a možete je naći i u Udruženju “Manifesto”. Pa, ukoliko ne koristite gastronomiju Stare planine, evo lepe prilike da je uvedete u vaš svakodnevni život.

Ovaj projektat je finansijski podržan od strane EU kroz program prekogranične saradnje Interreg-IPA CBC Bugarska – Srbija, sa ciljem da osnaži lokalnu gastronomiju područja Stare planine.