Udruženje pčelara organizovalo medeni doručak u OŠ ''Dubrava''

Udruženje pčelara ''Lipa'' organizovalo je danas, povodm Mladenaca i Dana Osnovne škole ''Dubrava'', ''medeni doručak'' u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Lepi običaj da tokom Mladenaca, kada i inače u srpskom narodnu postoji navika pravljenja poslastica sa medom, svojim proizvodima daruje ustanove i institucije Knjaževca, Udruženje pčelara ''Lipa'' ove godine nadogradilo je, realizujući, zajedno sa Domom učenika srednjih škola, ''medeni doručak'' za učenike Osnovne škole ''Dubrava''.

''Udruženje pčelara ''Lipa'' svake godine daruje određenim količinama meda, organizacije i institucije. Ove godine, med smo dali Domu učenika srednjih škola, u kome se priprema užina za učenike ''Dubrave''. Tako smo napravili ''medeni doručak'', kazao je Miroslav Milošević, predsednik Udruženja ''Lipa''.

Potpuno nesvesna televizjskih kamera, deca su, pored uobičajene, ukusne školske užine, uživala i u tradicionalnim okruglim hlepčićima, takozvanim mladenčićima.

''Dobro je da deca konzumiraju med, zato što je on, ako je prirodan, pun vitamina i minerala i pomaže funkiciju svih organa u organizmu'', dodao je Milošević.

Ovakvih i sličnih aktivnosti biće i u narednom periodu, kako bi se kultura i navika konzumiranja meda, kao prirodne i zdrave namirnice probudila, ili ustalila među decom i mladima, kažu u Udruženju ''Lipa''.