Udruženje ''Izvor'': Četvrti sajam ''Nešto staro, nešto moje''

Udruženje za negovanje tradicije “Izvor“ organizovalo je u subotu, 30. marta, četvrti po redu Sajam sakupljača “Nešto staro, nešto moje“.

Na štandovima u prostoru Doma kulture okupili su se devojčice i dečaci iz svih osnovnih škola. Da pokažu svoja umeća u pravljenju bakinih kolača, ili da predstave kolekcije lutaka.

Na inicijativu najmlađih, Udruženje ''Izvor'' vratilo je na sajam takmičenje u pravljenju najlepših frizura. Nagrađeni su najupešniji frizeri i modeli. Žiriju nije bilo lako da odabere najlepše među brojnim maštovitim autorima. 

Među manifestacijama koje ''Izvor'' organizuje ova je, svakako najvažnija, jer je namenjena deci, smatra Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika Opštine.

''Udruženje ''Izvor'' radi sa najrazličitijim društvenim grupama, ali ovo danas je najvažnije i najbolje, zato što je rad sa decom i mladima ono što je najvažnije za sve nas. Deca su budućnost, ne samo Knjaževca, već čitave zemlje i mi ćemo kao opština nastaviti da ulažemo u vas, u vaše škole, sportske klubove, da smišljamo neke besplatne stvaro, kako biste vi imali bezbrižno detinjstvo''.

Raduje činjenica da je iz godine u godinu na sajmu sve više učesnika, kaže Ljiljana Mihajlović predsednica ''Izvora''.

Tema sajma sakupljača ''Nešto staro – nešto moje'' ove godine bile su životinje, kojima je bio posvećen i prigodan program, izveden u velikoj dvorani Doma kulture.