U čast donora Sandra i prijatelji peti put na Tupižnici

Selo Bučje bilo je 22. septembra, po peti put, polazna stanica ljubitelja prirode, učesnika u planinarskoj akciji uspona na Tupižnicu ''In honor of my donor'', koju je, učast svog donora, pokrenula je Sandra Živković godinu dana nakon transplantacije pluća u Beču.

Njegovim, ili njenim plućima sada diše, njemu, ili njoj u čast Sandra Živković pokrenula je planinarsku akciju uspona na Tupižnicu, želeći da oda počast donoru, zahvaljujući kome živi i može da realizuje sve svoje male i velike snove. U promociji donorstva i značaja transplantacije svake godine pridružuje joj se sve više zaljubljenika u prirodu.

Najvećim pomakom u podizanju svesti o značaju doniranja i transplantaciji i Sandra i Vesna Rakonjac, v.d. direktora Uprave za bio medicinu Ministarstvo zdravlja, smatraju donošenje zakona o presađivanju, kojim se svaka punoletna osoba definiše kao potencijalni donor.

Na uspon do 1160 metara visoke Tupižnice ove godine krenulo je 25 udruženja iz Srbije i regiona, a akciju koja slavi život Aleksandar iz Boljevca iskoristio je i da zaprosi Draganu iz Sokobanje. Rekla je ''da'' uz aplauz tri stotine nasmejanih planinara.