Trijumf Knjaževca u četvrtfinalu City games takmičenja

Trijumfom u konkurenciji Svrljiga, Zaječara, Sokobanje, Vranja i Ljiga, ekipa Knjaževca plasirala se u polufinale takmičenja koje se održava u Čačku. Nacionalno finale nadmetanja sličnog nekadašnjim Igrama bez granica 22. jula na Zlatiboru.

Knjaževac je sinoć bio domaćin izuzetne sportsko-turističke manifestacije. Na bazenu Banjica održan je City games, takmičenje nalik nekadašnjim Igrama bez granica u kome su se nadmetale ekipe Svrljiga, Zaječara, Sokobanje, Vranja, Ljiga i Knjaževca.

U saradnji sa opštinom Knjaževac, takmičenje je organizovala Adriaevents Agency čiji direktor Miroslav Krzyk ističe da se radi o međunarodnom projektu koji ove godine obuhvata i Srbiju. Predtakmičenja, takozvani čelendži, organizovani su u nekoliko delova zemlje, a sada je na red došla i jugoistočna Srbija. Slede polufinala, zatim finalno nacionalno nadmetanje i veliko internacionalno finale u Luksemburgu.

Organizacija jednog ovako velikog događaja odlična je prilika za promociju Knjaževca, našeg izvanrednog bazena, kao i ostalih turističkih potencijala kojima raspolažemo, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Posle uzbudljivog i neizvesnog takmičenja, najviše uspeha imala je ekipa domaćina. U dramatičnoj završnici Knjaževčani su za nijansu bili bolji od Vranjanaca koji su završili na drugom mestu. Treća pozicija pripala je ekipi Ljiga.

Tri najbolje ekipe sa sinoćnjeg takmičenja dobile su zaslužena priznanja. Medalje su im uručili čelnici lokalnih samouprava Svrljiga, Zaječara i Knjaževca – Jelena Trifunović, Boško Ničić i Milan Đokić. Pobedom u četvrtfinalu ekipa Knjaževca stekla je pravo nastupa na polufinalu u Čačku, dok će finalno nadmetanje za Srbiju biti održano 22. jula na Zlatiboru.