Treći građanski protest ''1 od 5 miliona''

U Knjaževcu je sinoć održan treći protest ''Knjaževac bez straha – 1 od 5 miliona''. Na Trgu oslobođenja govorili su sportistkinja Jelena Marinković i glumac Branislav Lečić.

Trg oslobođenja bio je i ovog četvrtka mesto okupljana građana na protestu ''1 od pet miliona''.. Skup je počeo čitanjem pisma koje je svojim zemljacima uputio dr Milorad Marinković, kompozitor i dirigent, profesor Univerziteta u Kraguijevcu, rodom uz Gornjeg Zuniča.

''U blizini našeg lepog Knjaževca dešavaju se dva nepočinstva aktuelnih vlasti od kojih se ne zna koje je gore. Najpre, to je otuđenje, prodaja, rudnog bogatstva RTB-a Bor radi političke podrške Vučiću lično od strane Kine. Drugo, to je izgradnja mini hidro – elektrana na Staroj planini, koja preti da ugrozi čitav eko sistem. Samo ta dva razloga dovoljna su da ne prestanemo sa protestima sve dok ovaj režim ne uklonimo sa vlasti'', napisao je dr Marinković.

Građanska inicijativa ''Za Knjaževac bez straha'' uručila je Jeleni Marinković medalju i pehar, jer joj je, kako su rekli, zbog učešća na protestima, uskraćena mogućnost da postane sportistkinja godine.

''Ovaj jedan pehar, meni vredi mnogo više nego pet miliona njihovih. Ucenjivali su me, zvali, pretili da će da ikinu budžet celom mom klubu'', kazala je Jelena Marinković.
Borba protiv aktuelnog režima je maraton, koji će dugo trajati, poručio je glumac Branislav Lečić.

''Šta se desilo sa ovom državom, koja je zatvorila vrata za misao, za emociju, za razloge i nezadovoljstvo ljudi ? Kakav je ovo tango, u kome idemo četiri, pet koraka unazad ? Bravo, Vučiću, naučio si divnu igru – sve u rikverc'', rekao je Lečić.

Ponovljeni su zahtevi da se obelodane krivci za pogibiju Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi Doljevac, još jednom su zatraženi fer izbori i slobodni mediji.