Timočki klub: Znanjem i veštinama do radnog mesta

Timočki klub danas je organizovao završnu konferenciju projekta „Resurs i mogućnosti za zapošljavanje-POWER “. Projekat je realizovan kroz program Znanjem do posla, u saradnji sa Centrom za obuku i radno angažovanje mladih i uz podršku Švajcarske razvojne agencije. Predstavljeni su rezultati projekta i dodeljeni sertifikati praktikantima, koji su završili tromesečnu radnu praksu.

Zorica, Jelena, Emina i Aleksandra samo su neke od mladih žena od preko dvadeset polaznika praktične obuke, koja je organizovana kroz projekat ''Resursi i mogućnosti zapošljavanja''. Obuka je sprovedena u nekoliko knjaževačkih preduzeća – od hotelijarstva do zanatskih i uslužnih delatnosti.

Projekat je realizovao Timočki  klub, kroz veliki program ''Znanjem do posla'', a u sradnji sa  knjaževačkim Centrom za obuku i radno angažovanje mladih i NIRAS IP CONSULT. Od 189 mladih ljudi, koji su u ruralnim sredinama prepoznati kao mogući korisnici ovog projekta, do završnih treninga došlo je njih četrdesetoro.

''Cilj projekta bio je unapređenje zapošljivosti mladih na socijalno održiv I inkluzivan način, pružanje mogučnosti mladima da steknu teorijsko – praktična znanja koja bi im omogućila brže zapošljavanje,'' kazala je Jelena Stefanović iz NIRAS IP CONSALT.

''Kao najveći rezultat, ja bih istakla da su aktivnosti na projektu pomogle i povećale znanja i veštine za određene radne pozicije u različitim delatnostima i pružile mogučnost mladima da povećaju svoju zapošljivost i ostanu u lokalnoj zajednici kao aktivni i produktivni članovi društva'', naglasila je Aleksandra Paunović koordinator projekta u Timočkom klubu.

Sertifikati za sve polaznike obuke i zahvalnost poslodavcima označili su kraj jednogodišnjeg projekta, uz uverenje da će stečena znanja i veštine, ovim mladim ljudima pomoći da povećaju šanse za svoje zapošljavanje u Knjaževcu.