Svetonikolajevski paketići za decu Knjaževca

Svetonikolajevski paketići za decu Knjaževca

Pravoslavni dečji časopis ''Svetosavsko zvonce'', u saradnji sa Crkvenom opštinom Knjaževac', obezbedilo je svetonikolajevske paketiće za decu Knjaževca. Pokloni su uručeni u subotu, 11. januara, u Crkvi Svetog Đorđa.

Na inicijativu Crkvene opštine Knjaževac, uz blagoslov patrijarha Irineja i ekpiskopa timočkog Ilariona, svetonikolajevski paketići stigli su i do dece Knjaževca, da im, kako kaže protosinđel Zaharija Mitić, starešina Crkve Svetog Đorđa, božićne praznike učine još lepšim.

''Poklone je obezbedilo ''Svetosavsko zvonce'', u saradnji sa Verskim dobrotvornim starateljstvom. Nema ništa lepše, nego videti radost i veselje kada deca dođu, celivaju krst, uzmu svoje poklone...''

Već pola veka  ''Svetosavsko zvonce'', zvanično glasilo Srpske pravoslavne crkve za decu, trudi se da i na ovaj način ulepša detinjstvo najmlađih. U Timočkoj krajini, redakciji ''Zvonca'' u ovoj humanitarnoj akciji pridružio se i popularni pevač Željko Vasić.

''Jedna od akcija ''Svetosavskog zvonca'' na terenu, koju sprovodimo po blagoslovu Patrijarha, je podela svetonikolajevskih paketića. Deci pričamo o Svetom Nikoli, našem Božić Bati. Želimo da darujemo druge, jer je darivanje radovanje sa obe strane'', kazao je Dimitrije Stikić iz Patrijaršije SPC.

''Moj posao je specifičan, ali kada god imam slobodnog vremena, želim da ga ispunim dobrim stvarima'', rekao je Željko Vasić.

Pravoslavni dečiji časopis ''Svetosavsko zvonce'' postoji od 1967. godine, vaspitavajući mnoge generacije o veri, istoriji i tradiciji. List je i pomoćno sredstvo u nastavi veronauke, a na njegovim konkursima sa uspehom učestvuju i učenici knjaževačkih škola.