Strašno dobra priča: Rok kamp za devojčice

Trideset tri devojčice iz cele Srbije učestvuje ove godine na trećem po redu Rok kampu za devojčice, koji je ove godine organizovan u Knjaževcu, u Domu učenika srednjih škola. Šta su naučile u proteklih sedam dana male rokerke pokazaće na završnom koncertu u subotu, 20. jula, u 17:00 časova na platou Doma kulture.

Nastao je pre tri godine sa idejom da ohrabri devojčice da se bave onim što ih zanima, ma koliko to okolini zvučalo čudno i neobično. Rok kamp za devojčice svoje treće izdanje organizovao je, na našu sreću, u Knjaževcu. 

''Ideja za rok kamp nastala je kada je do ekipe iz organizacije FEMIX posetip Švedsku i tamo se upoznao sa njihovih kampova za devojčice'', kaže Katarina Mitić, organizatorka i PR kampa.

Sedam dana trajanja kampa dovoljno je da 33 devojčice iz cele Srbije, uzrasta od 11 do 14 godina, uz podršku mentorki,  nauče osnove, ili usavrše sviranje gitare, bas gitare, klavijatura i bubnjeva. Prvi put, na ovom kampu, one uče i šta je to koncertna produkcija,  stvaraju muziku i tekstove za pesme koje će izvesti na završnom koncertu. 

Organizatorke Kampa smatrale su da mlade rokerke treba da usvoje i neka jako važna znanja, poput onih o bezbednosti na internetu, ili ljudskim pravima.

''Muzika je kanal sredstvo da one nauče i druge stvari koje će im značiti u životu. Devojčice su imale priliku da se upoznaju sa ljudskim pravima, da uče o digitalnoj pismenosti i bezbednosti na internetu, o muzičkom novinarstvu...'', dodaje Kartarina Mitić.

Kamp je smešten u Domu učenika srednjih škola, koji je, kako se i očekivalo, sjajan domačin.

Završni koncert treće generacije Rok kampa za devojčice biće održan u subotu, 20. jula, u 17 časova na Platou ispred Doma kulture. Uz poziv da svakako budete na ovom koncertu, još opaska da se nešto ovako lepo i pozitvno odavno nije dogodilo u Knjaževcu, podsećajući nas na najbolje dane Festivala kulture mladih Srbije.