Srpski i ruski specijalisti ABHO zaštite dezinfikovali Zdravstveni centar

Mobilni timovi jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije i vojni stručnjaci ABHO jedinica vojske Ruske Federacije danas su dezinfikovali Zdravstveni centar i još nekoliko ustanova i prostora u Knjaževcu.

Srpski i ruski specijalisti za radijacijsku, biološku i hemijsku zaštitu dezinfikovali su Zdravstveni centar Knjaževac. Angažovani u celoj jugoistočnoj Srbiji, ovi stručnjaci vojski naše zemlje i Ruske Fedaracije pomažu u sprečavanju širenja koronavirusa.

''Ovde zajedno radimo. Srpski tim angažovan je na dezinfekciji spoljašnjih, a kolege iz Ruske Federacije definfikuju unutrašnje površine Zdravstvenog centra. Angažovani smo svuda po Srbiji. Bili smo u Prokuplju, Blacu, Vlasotincu, Leskovcu, Nišu, Zaječaru...Komentari građana su pozitivni. Ljudima je drago kad nas vide. Naročito su zadovoljni kad vide da to radimo zajedno,'' kazao nam je kapetan Saša Stefanović.

Osim Zdravstvenog centra, gde su dezinfikovani COVID ambulanta, bolnička odeljenja i nekoliko zdravstvenih službi, dezinfekcija je obavljena i u Gerontološkom centru, kao i na prostoru oko zgrada opštine i Pošte.