Sportski kamp za slepu i slabovidu decu u Knjaževcu

Knjaževac je ovih dana ugostio učesnike spotskog kampa za slepu i slabovidu decu. U spotskoj sali Tehničke škole i na bazenu devojčice i dečaci iz cele Srbije imali su priliku da se oprobaju u nekoj od atletskih disciplina, golbalu (igra sa zvučnom loptom), ili plivanju. Svoje zdravlje proverili su u Centru za dijagnostikovanje postularnih poremećaja kod dece.

Knjaževac je ovih dana bio domaćin spotskog kampa za slepu i slabovidu  decu. Na ovdašnjim terenima, devojčice i dečaci iz cele Srbije dobili su  šansu da se oprobaju u nekoj od atletskih disciplina, golbalu, ili plivanju. Jednoga dana možda neko od njih napravi i vrhunske rezultate, kaže njihov trener Miloš Grlica i sam oštećenog vida, višestruki osvajač medalja i paraolimpijac.

''Ovo je sportski kamp na kome pokušavamo da proniknemo u tu decu i da iz njih izvučemo maksimum – da ih edukujemo da se bave fizičkom aktivnošću, a onda i da napravimo neke ljude, koji će praviti vrhunske rezultate''.

Treniralo se u sportskoj sali Tehničke škole, na bazenu Banjica, a obavljeno je i testiranje u Centru za rano otkrivanje postularnih poremećaja.

Boravak u Knjaževcu i deca i treneri dugo će pamtiti, a razgovori sa Sportskim savezom o nastavku saradnje nagoveštavaju da bi, s obzirom na odlične uslove,  ovakvi kampovi mogli da se organizuju svake godine, možda i na Staroj planini.