Sneg konačno pao : Očistite trotoare

Sneg konačno pao : Očistite trotoare

Sneg, koji je najzad pao, nije stvorio ozbiljnije probleme na području knjaževačke opštine.  Ekipe za čišćenje snega angažovane su na području grada i u mnogim selima, a iz lokalne samouprave podsećaju vlasnike privatnih i poslovnih objekata da očiste sneg i led sa trotoara.

Visina snega u Knjaževcu, prema Meteo Knjaževcu je 10, na Staroj planini 110 centimetara.

Prema informacijama iz Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, sve saobraćajnice su prohodne, ali u pojedinim ulicama još uvek ima ugaženog snega, pa se vozačima savetuje maksimalna opreznost za volanom.

Ekipe putara na terenu, čiste se lokalni pravci na području Kalne, Šestog Gabra i Ćuštice i do kraja dana ovi putevi biće očišćeni. Radi se i na čišćenju lokalnih putnih pravaca Krenta – Mučibaba i Žlne – Ponor – Crvenje.
Svi građani, pravna lica i ostali subjekti obavezni su da hitno očiste sneg i led sa trotoara i dela ulice, svako ispred svog stambenog, poslovnog ili drugog objekta, dvorišta ili placa, kako bi se obezbedilo bezbedno kretanje pešaka, upozoravaju iz opštine Knjaževac.

Izvršenje navedenih obaveza kontroliše komunalna inspekcija, a za neočišćeni sneg i led biće izrečena novčana kazna na licu mesta ili pokrenut prekršajni postupak, saopšteno je iz Odeljenja za inspekcijske poslove.