Slava ''Izvora'' u društvu sa decom

Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'' obeležilo je juče svoju slavu – Svetog Atanasija Velikog. Svečanost je organizovana u Domu kulture. Slavski kolač prerezan je u prisustvu sveštenika Siniše Đorđevića, a svečarski program pripremili su učenici Tehničke škole, ''Dubrave'' i ''Kaplara''.

Svetog Atanasija Velikog  ''Izvor'' je obeležio u Domu kulture, a slavski kolač prerezan je u prisustvu sveštenika  Siniše Đorđevića. Na život sveca, koji se smatra zaštitnikom zanatlija, podsetili su učenici Tehničke škole, a na narodne umotvorine, poput zdravica i poslovica najmlađi đaci ''Dubrave'' i ''Kaplara''.
 
Stalni zadatak Udruženja ''Izvor'' je da promoviše i sačuva kulturnu baštinu ovoga kraja, kaže predsednica Ljiljana Mihajlović.

''Nama je prvi zadatak i osnovni cilj da obučimo mlade da prepoznaju nematetrijalnu baštinu, kulturno nasleđe, šta je tradicija, šta su koreni...''
 
Uz sustete ''Tradicijom u Evropu'', koji su postali srpski brend, te mnog druge manifestacije koje organizuje tokom godine, najaveću radost za ''Izvorce'' predstavlja sajam sakupljača ''Nešto staro – nešto moje'', namenjen dec.
 
Dužnost kolačara od profesora Nemanje Šinke, preuzeo je za narednu godinu Stefan Trifunović.