Škola plivanja na bazenu Banjica

Interesovanje roditelja i dece za školu plivanja na bazenu Banjica i ove godine je bilo veliko. Preko stotinu devojčica i dečaka u nameri da nauče da plivaju, ili usavrše svoju plivačku tehniku, najviše je ometala kiša. Nekoliko poslednjih lepih dana rezulturalo je ''okupacijom'' bazena od strane dece.

Sunce nas je ovih dana konačno pogledalo, pa je i Plivački i vaterpolo klub mogao da se na bazenu Banjica posbeti obuci još jedne generacije dečaka i devojčica, koji žele da nauče, ili usavrše veštinu plivanja.

''Ove godine nas je vreme malo poremetilo, što se uglavnom odnosi na trajanje grupa. Imamo preko stotinu dece. Oduševljeni su, rade, slušaju, zabavljaju se i na kraju nešto i nauče'', kaže Janko Ranđelović, predsednik Plivačkog i vaterpolo kluba.

Škola plivanja na bazenu Banjica postoji od njegovog otvaranja, što će reći više od 30 godina. Unazad nekoliko godina obuku dece organizuje Plivački i vaterpolo klub Knjaževac, ove godine u saradnji sa Agencijom za razvoj i Turističkom organizacijom.