Šesti građanski protest: Za pet minuta istine

Protivnici režima Aleksandra Vučića okupili su se sinoć na šestom protestu ''1 od pet miliona''. Na Trgu oslobođenja, pre protestne šetnje, govorili su Nađa Stošić, studentkinja iz Niša i članica Pokreta mladih ''Za Niš bez straha'' i Miodrag Đorđević, pukovnik u penziji. Emitovan je i prvi Dnevnik slobodnog Knjaževca.

Šesti građanski protest ''1 od 5 miliona'' počeo je ''Dnevnikom slobodnih građana Knjaževca''. Sa video bima emitovani su snimci koje su mobilnim telefonima zabeležili učesnici protesta pred zgradom Predsedništva u Beogradu, kao i upada demonstranata  u Radio televiziju Srbije. Emitovan je i snimak odlaska knjaževačnih naprednjaka na miting u Boru.  
 
Na skupu je govorila Nađa Stošić, studentkinja iz Niša i članica Pokreta mladih ''Za Niš bez straha''.
''RTS je nacionalna televizija, koja pripada svim građanima koji uredno plaćaku pretplatu. Ona ne sme da bude propagandno oruđe Aleksandra Vučića i SNS, što jeste vće godinama. Ljudi koji su ušli u zgradu RTS-a, žele kao i mi da stanu na put medijskom nasilju.''
 
Protivnici aktuelnog režima iz Knjaževca imali su priliku da čuju i pukovnika u penziji Miodraga Đorđevića.

''Dotrajali smo kao država, kao sistem i zdrava pamet. Dotrajala je Vlada, dotrajao Predsednik. Srbiji treba 800 mini elektrana da se tajkuni namire, a narod i stoka da ostanu bez vode''.

Predsedniku opštine Milanu Đokiću upućena je poruka da nikome nema prava da preti otkazima i uskraćuje pravo na slobodno mišljenje. Šesti protest ''Za Knjaževac bez straha'' završen je šetnjom centralnim gradskim ulicama, a novo okupljanje građna nezadovoljnih režimom Aleksandra Vučića, najavljeno je za sedam dana u isto vreme i na istom mestu.