Sedmi građanski protest ''Za Knjaževac bez straha''

Na Trgu oslobođenja sinoć je održan sedmi po redu građanski protest ''1 od 5 miliona'' u organizaciji Građanske inicijative ''Za Knjaževac bez straha''.

Drugačiji sistem, fer izbori i slobodni mediji, osnovne su poruke sa sedmog po redu građanskog protesta ''Jedan od pet miliona''. Na Trgu oslobođenja Knjaževčanima su se obratili Miloš Bošković iz Niša, diplomirani inženjer računarstva, bivši narodni poslanik, inicijator i jedan od organizatora protesta "Ne damo niški aerodrom" i Savo Manojlović, predsednik udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

''Kojim bih rečima mogao da opišem vladavinu SNS u poslednjih sedam godina ? Koje bi ih reči najbolje opisale ? Prostakluk, bahatost, poltronstvo...'', kazao je Bošković.

''U Srbiji tetovirane glavonje u džipovima bez tablica, upadaju ljudima u kuće i pitaju ih za koga će glasati. U manjim sredinama lokalni moćnik sutradan ima spisak svih učesnika protesta na svom stolu. Koliko ste hrabri, ako i pored toga sa stotinu gradova u Srbiji koračate i govorite: Želimo slobodnu Srbiju'', poručio je Manojlović.

Organizatori protesta imali su poruku i za opštinsku vlast.

''Čelnicima opštine poručujemo da izađu iz svojih službenih vozila, za koje imamo dokaze da ih koriste i u privatne svrhe i koriste isti prevoz kojim se diče na svakom naručenom TV gostovanju.''

Dnevnik slobodnih građana, većim delom bio je posvećen dvadesetogodišnjici  bombardovanju Srbije, uz podsećanje šta su tada govorili današnji visoki državni funkcioneri. Protest, na kome se okupilo manje ljudi u odnosu na prethodne sedmice, završen je šetnjom centralnim gradskim ulicama.