Saradnja Biblioteke i Opštine sa Institutom za savremenu istoriju

Institut za proučavanje savreme istorije i Narodna Biblioteka ''Njegoš'' potpisali su danas protokol o saradnji na razmeni publikacija, na projektima istraživanja i objavljivanja građe iz istorije knjaževačkog kraja. Goste iz Instituta primio je i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Protokol su potpisali dr Momčilo Pavlović, direktor Instituta i Vladana Stojadinović, direktorka Biblioteke.

''Vaša biblioteka je privilegovana, jer ovakve sporazume potpisujemo, uglavnom sa muzejima i arhivima,'' kazao je Momčilo Pavlović.

''Biblioteka već desetak godina nastoji da privuče što veći broj naučnika u ovaj kraj. Naša izdavačka produkcija usmerena je sve više na naučno – popularne publikacije, a ovo je još jedan protokol o saradnji sa značajnom institucijom'', naglasila je Vladana Stojadinović.

Do saradnje dve važne isnitucije nauke i kulture došlo je posredstvom Branislava Ranđelovića, direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, inače Knjaževčanina.

''Ja sam ovda u ulozi posrednika, osoba, koja sarađuje i sa institutom i sa školama i sa bibliotekama. Kvalitet obrazovanja i vaspitanja biće bolji ako škole budu bolje, deca u školama će imati bolje uslove ako biblioteke na pravi način pružaju podršku''.

Buduća saradnja sa Institutom za savremenu istoriju bila je tema sastanka dr Pavlovića i predsednika knjaževačke opštine Milana Đokića.

''Svakako je za Knjaževčane, naročito za naše mlade sugrađane, važna promocija nauke i saradnja sa naučnim institucijama. Želimo da, kao i do sada, naša deca budu dobri đaci.''

Knjaževačka biblioteka i opština Knjaževac dobili su na poklon knjige iz savremene istorije Srbije, i ovoga kraja.