Saopštenje Elektromreže Srbije

Saopštenje Elektromreže Srbije

Akcionarsko društvo Elektromreža Srbije Beograd – Jedinica održavanja područja prenosnog sistema Bor, počela je  sa radovima na seči rastinja u zaštitnom pojasu dalekovoda i njegovom  proširenju.

Radovi se izvode na području mesnih zajednica Drenovac, Trnovac, Debelica, Ravna, Valevac, Kaličana, Bulinovac, Sastavak, Vasilj, Podvis, Orešac i Miljkovac, čije se parcele nalaze u zaštitnom pojasu dalekovoda 400kV, kao i na teritoriji mesnih zajednica Drenovac, Trnovac, Debelica, Ravna, Valevac, Žlne, Crvenje, Krenta, Mučibaba, Prve i Druge MZ, čije se parcele nalaze u zaštitnom pojasu dalekovoda 110 kV, odnosno u blizini i ispod faznih provodnika.

Vlasnici parcela  i korisnici nepokretnostih sa navedenih područja, da imaju obavezu da nakon izvedenih radova, preuzmu i sklone posečeno rastinje i stabla. Istovremeno, vlasnici se podsećaju da je zabranjena sadnja visokog rastinja-drveća na pomenutim parcelama, kao i gradnja objekata u blizini, ispod i iznad dalekovoda, kako se ne bi ugrozio rad dalekovoda, suprotno Zakonu o energetici, tehničkim i drugim propisima, navodi se u saopštenju Elektromreža Srbije.