Sajam sakupljača: Vesela družina likova iz bajki

Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'' organizovalo je u subotu, drugog juna, treći po redu Sajam sakupljača ''Nešto staro, nešto moje''. Tema sajma ove godine bila je ''igračka'', a posebno zadovoljstvo deci predstavljalo je kostimiranje u likove iz bajki i istorije.

Sajam sakupljača osmišljen da podstakne decu da čuvaju predmete iz detinjstva, okupio devojčice i dečake, koji su odlučili da pokažu šta znaju i dobro se zabave kao likovi iz omiljenih bajki. To posebno važi za decu iz Osnovne škole ''Dubrava'', koja su se baš veselila izvodeći predstavu u kojoj su bili princeze, zle maćehe, snežne kraljice, bake, pa i vukovi.

A na štandovima u holu Doma kulture – nešto staro i nešto moje. Od igračaka koje sećaju na detinstvo naših baka do impozantnih kolekcija koje upućuju na hobije, ljubav, pa čak i strast kolekcionara.

Iza Sajma sakupljača, treću godinu za redom, stoji Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor''. Predsednica, Ljiljana Mihajlović zahvalila se svim učesnicima, naglašavajući da su u realizaciji važna podrška bili prosvetni radnici.

Ove godine, asistenti ''Izvora'' bili su učenici Tehničke škole, a pored osnovaca ''Dubrave'', učestvovala su i deca iz Osnovne škole ''Vuk Karadžić'' sa svojim izdvojenim odeljenjem u Vasilju.