Sa Stare planine – na velika skijaška takmičenja

Skijaške staze Stare planine biće i ove godine mesto održavanja velikih domaćih i međunarodnih takmičenja u skijanju. Pored toga, na stazama Sunčana dolina i Konjarnik, za izazove koji ih očekuju u ovoj sezoni, pripremaće se skijaška reprezentacija Srbije.

Deo ekipe smučarske reprezentacije Srbije nalazi se na Straoj planini, gde počinju pripreme za važna takmičenja u ovoj sezoni. Zahvaljujući odličnoj saradnji Skijaškog saveza Srbije i javnih preduzeća Skijališta Srbije i Stara planina, omogućeni su besplatni treninzi, koji se odvijaju na stazama Sunčana dolina i Konjarnik, kaže Zoran Jenić, predsednik Smučarskog kluba Midžor.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Univerzijada, te brojna domaća takmičenja, ono je što očekuje članove SK Midžor ove zime. Stara planina biće u januaru domaćin takmičenja paraolimpijaca, a u martu i državnog prvenstva u brzim disciplinama.

Svojim dobrim rezultatima SK Midžor zaslužio je podršku lokalne samouprave, a sistemski i sistamatski rad sa mladima biće i u narednom periodu priroritet kluba, koji je otvoren  i za nova članove, za  svu decu koja žele da se bave ovim zdravim, zabavnim i uzbudljivim sportom.