Rusija 2018: I u Knjaževcu - svi kao jedan za ''Orlove''

Sportski događaj godine – Svetsko prvenstvo u fudbalu obuzeo je, poput groznice, celu planetu. Ovoj ''bolesti'', naravno, nisu odoleli ni ljubitelji fudbala u Knjaževcu. Pobeda ''Orlova'' nad Kostarikom unela je optimizam među navijače, ali svi strepe od nezgodnih Švajcaraca sa kojima igramo u petak.

Prema definiciji iz jednog intenet rečnika ''fudbalska groznica javlja se kod velikog broja muške populacije. Odlikuje se velikom ljubavlju prema svojoj reprezentaciji''. Sudeći prema interesovanju Knjaževčana za najveću planetarnu fudbalsku smotru, ova bolest zahvatila je i naš grad. Mundijal u Rusiji  je događaj u kome se uživa i o kome se priča. Slobodan Lilić, koji je čitav život posvetio ''najvažnijoj sporednoj stvari'', a svetska prevenstva, što uživo, što na televiziji, prati pola veka, kaže da su Rusi Mundijal organizovali na viskom nivou. 

''Skoro pedeset godina, od Meksika, pa do današnjeg dana, pratim sva svetska prvenstva. Nešto sam gledao uživo. Danas, pratim svaku utakmicu. Rusija je pokazala moć i na sportskom planu, mislim da je ovo najbolje organizovano Svetsko prvenstvo.''

Sa posebnom strašću prati se, naravno, učinak ''Orlova''. Pobeda nad Kostarikom unela  je optimizam među navijače, ali svi strepe od nezgodnih Švajcaraca.

''Naša reprezentacija je sa Kostarikom igrala izvanredno. Protiv Švajcarske treba nam još 20 odsto bolje da bismo dobili utakmicu,'' kaže Lilić.

Srbija je napravila veliki uspeh i samim plasmanom na Svetsko prvenstvo, kaže Lilić, koji kandidate za osvajanje zlatnog trofeja vidi među reprezentacijama Brazila, Španije, Francuske i uvek nezgodne Nemačke.

''Mislim da je za nas prolaz u nokaut fazu veliki uspeh, a sve zavisi od toga koga ćemo protivnika dobiti u nokaut fazi. Favoriti sa osvajanje Svetskog prvenstva su Španija, Brazil, Francuska. Ne treba nikad zaboraviti Nemce.''

Navijači od Kolarova i ekipe očekuju da ostave srce na terenu, napadaju i brane se kao jedan. Kažu, kada se bore, rezultat će doći.