Raspisan konkurs za vatrogasce

Raspisan konkurs za vatrogasce

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova širom Srbije. Među gradovima u kojima je raspisan konkurs su i Knjaževac, Zaječar, Bor, Kladovo, Majdanpek.

Za područje Vatrogasno – spasilačkog odeljenja u Knjaževcu biće upisana  2 polaznika, a pravo učešća na konkurs imaju lica koja su državljani Srbije, da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da imaju završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije,  da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Pravo učešća imaju i lica koja poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nisu položila vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga polože u roku od godinu i po dana od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasnospasilačkih jedinica.

Polaznicima je u toku osnovne obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstva sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Obrazac za prijavu se može dobiti u policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.copo.edu.rs.

Konkurs je otvoren do 9. aprila ove godine.