RARIS: Koga nema na internetu, kao da ne postoji

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) predstavila je danas u Domu kulture Javni poziv za učešće u projektu ''Go digital''.

Iako su knjaževačka turistička domaćinstva visoko ocenjena od svih digitalnih kompanija u oblasti putovanja, internet, koji predstavlja jedan od najvažnijih komunikacijskih medija, koristi tek mali broj njih. Za sve one koji se bave smeštajem, ugostiteljstvom, trgovinom, suvenirima, preradom hrane, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije osmislila je projekat ''Go digital''. Grupi zainteresovanih, javni poziv za učešće u projektu predstavio je u Knjaževcu Dragan Milutinović, RARIS-ov projekt menadžer.

 ''U XXI veku imamo situaciiju da puno firmi, naročito sa područja istočne Srbije, nije prepoznalo potrebu da se digitalizuje, da bude prisutno na internetu i da koristi digitalne servise i usluge.  S obzirom da je to danas pismenost XXI veka, ko nije prisutan na internetu, kao i da ne postoji, želimo da pomognemo malim i srednjim preduzećima, koja se bave turizmom, ili su u vezi sa turističkim uslugama, da počnu da u većoj meri koriste digitalne usluge'', kazao je Milutinović.

Zainteresovana mikro, mala i srednja preduzeća mogu se prijaviti do 15. februara. Na sajtu RARIS-a mogu se pronaći sve važne informacije o projektu, koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.