Prezentacija konkursa za finansiranje projekata u turizmu

Prezentacija konkursa za finansiranje projekata u turizmu

Prezentacija javnog konkursa za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2019. godini održana je juče u gradskoj upravi u Boru. Organizatori prezentacije bili su Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija – sektor za turizam, uz podršku grada Bora.  

Učestvovalo je tridesetak predstavnika opština i gradova i turističkih organizacija istočne Srbije, a prezentaciju su održali stručnjaci iz Ministarstva - šef odseka za infrastrukturne projekte Zoran Ostojić sa saradnicima.

Nakon upoznavanja sa uslovima konkursa, predstavnici lokalnih samouprava istočne Srbije tokom diskusije sa stručnjacima iz Ministarstva, predstavljali su svoje projektne ideje za unapređenje lokalne turističke infrastrukture, kojima žele da konkurišu u 2019. godini i dobili su stručni komentar i preporuku kako da se dalje razvije projektna ideja i šta je potrebno da se pripremi uspešna projekta prijava.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2019. za projekte promocije i edukacije u turizmu, a do 1. oktobra 2019. za infrastrukturne projekte u turizmu.