Prestižna nagrada za projekat ''Biseri Dunava''

Prestižna nagrada za projekat ''Biseri Dunava''

Projekat Transdanube.Pearls, u kojem je RARIS partner na projektu, osvojio prestižnu austrijsku nagradu “VCÖ Mobility Award 2018“.

Od 321 predloženog projekta, Transdanube.Pearls jedan je od 12 nagradjenih, a pobedio je u kategoriji "Slobodno vreme i turizam".

Projekat TransDanube.Pearls (Biseri TransDunava) - Mreža za održivi transport duž Dunava, se realizuje u okviru Dunavskog Programa, a finansira od strane Evropske unije. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine, a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi strateški partneri iz Srbije su Ministarstvo životne sredine, Razvojna agencija Srbije i opština Kladovo.
 
Glavni cilj projekta je uspostavljanje mreže destinacija (bisera Dunava) posvećenih održivom transportu za turiste i stanovnike duž Dunava. Ova mreža će povećati vidljivost destinacija i omogućiti posetiocima jedinstvenu priliku da putuju celim tokom Dunava koristeći održive vidove transporta (brod, bicikl) bez privatnih automobila.