Preminuo Bratislav Minić - poslednja Batakova vožnja

Preminuo Bratislav Minić - poslednja Batakova vožnja

Nakon teške saobraćajne nesreće, od zadobijenih povreda, preminuo je knjaževački offroad šampion Bratislav Minić Batak.

Bratislav Minić Batak rođen je 1965. godine u Knjaževcu. Od rane mladosti bio je zaljubljenik u terenska vozila, brzinu, prirodu i svoj rodni kraj, gde je proveo čitav svoj život. Istovremeno ga nije napuštala strast za trkama i terencima, pa se tako ubrzo našao na brzinskim stazama i trkama džipova, gde se takmčio od sredine devedesetih godina, svakako, kao najtrofejniji vozač terenskih vozila u Knjaževcu i jedan od najboljih u Srbiji.

Odlične rezultate i pobede ostvarivao je vozeći po najtežim terenima Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Ljubav prema Staroj planini inspirisla ga je da se uključi u organizaciju  ATV Offroad avanture. Bio je  jedan od osnivača ATV kluba Stara planina, kao i kluba 4×4.

Prvi put na skije stao je u sedmoj godini, postavši član Ski kluba Midžor. Pamtiće se njegov entuzijazam kad god je trebalo uraditi nešto na terenima Stare planine – od puta  planinarskog doma, preko izgradnje prvog ski lifta, prvo na Jeviku, pa na Markovoj livadi, osvetljenja staza za noćno skjijanje, pa sve do organizacije velikih međunarodnih takmičenja i učešća u organima upravljanja kluba.  

Priroda je bila njegov drugi dom, bilo da se radilo o planinskim vrletima, ili kroćenju reke u čuvenim uskršnjim spustovima uzburkanim Timokom. Uvek nasmejanih očiju, u čestim  susretima sa novinarima imao je običaj da kaže: ''Život je suviše kratak da biste propuštali prave stvari.'' 

Bratislav Minić biće sahranjen u Knjaževcu, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.