Požar na gradskoj deponiji

U ranim popodnevnim satima izbio je požar na gradskoj deponiji u Knjaževcu. Tokom nekoliko časova borbe sa vatrenom stihijom, i uz jak vetar koji je otežavao gašenje, požar su pokušavale da lokalizuju ekipe vatrogasaca iz Knjaževca i Zaječara, kao i radnici Javnog komunalnog preduzeća Standard.

"Oko 14 časova došlo je do samozapaljenja gradske deponije. Do požara je došlo iznenada, a otežavajuća okolnost su izuzetno visoke temperature. Požar gase vatrogasci iz Knjaževca kojima će se uskoro pridružiti kolege iz Zaječara. Činimo sve što je u našoj moći i očekujemo da do kraja dana požar lokalizujemo", izjavio je Bratislav Milijić, tehnički rukovodilac JKP Standard.

Nadležni u Standardu kažu da ovaj požar nije napravio praktično nikakvu materijalnu štetu, pošto je vatrom zahvaćeno takozvano "telo" deponije i gori samo smeće. U blizini nema nikakvih objekata koji su u opasnosti, a obližnji prostor industrijske zone moguće je braniti sa druge strane reke. Već u kasnijim popodnevnim satima značajno se smanjila količina gustog dima iznad grada, a nadležni očekuju da požar ubrzo bude lokalizovan.